ionminune
 
MODUL DE LUCRU
Iniţializarea programului
DESCRIERE PE MENIURI
INTRĂRI
NOTE DE RECEPŢIE
DEFINIRE SERVICII
            PTR. FACTURARE

CHELTUIELI DIVERSE
IEŞIRI
FACTURI
AVIZ -BON TRANSFER
STOCURI
STOCURI
FIŞA DE MAGAZIE
RAPORT DE GESTIUNE
LISTE PRODUSE
BON VÂNZARE
TREZORERIE
BANCA ÎN LEI
BANCA ÎN VALUTĂ
CASA ÎN LEI
CASA ÎN VALUTĂ
AVANS DEPLASARE
TICHETE DE MASĂ
EXTRAS DE CONT
DIVERSE
AMORTIZARE
SALARIZARE
Stat de plată
Fişa fiscală
Fişa salariat
Lista CNP
Lista avans
Lista nominală
Arhivă
Salvare ani precedenţi
ALTE OPERAŢII
JURNALE TVA
FIŞE ANALITICE
OPERATII CONTABILE
SITUATIA PROFITULUI-
            PIERDERII

ÎNCHIDERE CONTURI
Descărcare marfă
Închidere TVA
Venituri si cheltuieli
REGISTRU GENERAL
Modificare
Filtrare
Căutare
Listare
CARTE MARE
BALANŢA
RULAJE PRECEDENTE
ARHIVĂ
UTILITARE
ARHIVARE
EDITARE RETRO
RELUARE
Reluare Luna
Reluare An
BENEFICIARI
NOMENCLATOARE
MONOGRAFIE
SALVARE
What's New
4. TREZORERIE
Cuprinde toate operaţiunile de încasări şi plăţi, în lei şi în valută, prin casa, banca rezultând registrul de casă, şi extrasele de cont.
Rezultatul prelucrării se consemnează în registrele jurnal 3-banca şi 4-casa.
4.1. BANCA ÎN LEI
La alegerea acestui meniu apare mai întîi contul de bancă "5121" care poate fi modificat dacă vrem să operăm pentru alt cont bancar (cont analitic de "512").
Se afisează în următorul moment soldul actual şi vom opera pe rând gestiunea, număr document, data, număr şi dată document corespondent. -dacă este cazul- La introducerea numărului facturii plătite sau încasate, la secţiunea document corespondent , va apărea automat suma documentului respectiv - dacă aceasta a fost deja operată la "Intrari". Introducerea partenerului se face ca şi la Recepţii, existând o facilitate în plus: După alegerea partenerului dacă activăm butonul " Listă Facturi", vom obţine o macheta conţinând lista facturilor restante pentru partenerul (client sau furnizor) respectiv ,machetă prezentată puţin mai jos.
Suma o vom introduce în câmpul corespunzător (plăţi sau încasări) după care se contabilizează operaţia, contul bancar aparănd automat în partea potrivită, debit sau credit. Tastănd "Enter" pe o formulă contabilă incompletă obţinem lista formulelor contabile posibile cu explicaţii, de unde putem alege operaţia dorită. Dacă introducem direct contul corespondent vom obţine explicaţia aferentă operaţiei din monografia contabilă.
Există şi posibilitatea de a deduce sau adăuga din/la sumă cota de TVA dorită.
Dacă se selectează una din aceste 2 opţiuni, se înscrie cota aferentă TVA-ului, urmând ca programul să genereze şi afişeze nota contabilă corespunzătoare, cu posibilitatea modificării ei.
La sfărsitul operaţiunii, se activează butonul "Salvare" , după care se revine în partea superioară a ecranului cu posibilitatea introducerii de alte documente sau iesirii în meniul principal. Dacă se selectează butonul de " Ieşire", fără ca operaţia să fie întăi salvată, utilizatorului i se sugereză salvarea datelor.
Macheta activată în cadrul funcţiei " Listă Facturi" este următoarea:
Aici, utilizatorul are posibilitatea de a vedea lista cu datele referitoare la toate facturile emise şi primite de la partenerul selectat, cum ar fi: data facturării, numărul facturii, suma facturată, suma achitată şi diferenţa rămasă de achitat dacă e cazul. Din această listă se pot selecta acele facturi care fac obiectul operaţiei espective. De asemenea, dacă se doreşte achitarea facturilor dintr-o anumita valoare totală, se introduce această valoare în căsuţa din partea stângă-jos a ecranului, !facturile se selectează automat în ordine cronologică până la concurenţa sumei respective, realizându-se şi fracţionarea ultimei facturi în cauză.
După selectarea facturilor, se activează butonul "Ok" pentru a se reveni în ecranul anterior, unde sunt completate automat aceste date. Dacă nu se doreşte completarea datelor se activează butonul "Revocare".
4.2 BANCA ÎN VALUTĂ
Este similară cu cele prezentate la 4.1., singura diferenţă fiind, că după încheierea operaţiunii vom fi întrebaţi de felul valutei ("EU", "US", etc.) şi de cursul la care s-a operat în contabilitate.
Se poate opera direct în valută calculele făcându-se automat, inclusiv diferenţe valutare în cazul încasării/plăţii parteneri externi.
4.3 CASA ÎN LEI
Idem ca şi banca (vezi 4.1)
4.4. CASA ÎN VALUTĂ
Vezi 4.1.
4.5.AVANS DEPLASARE
4.6.TICHETE DE MASĂ
4.7. EXTRAS DE CONT
Ca rezultat al operării tuturor operaţiilor se obţine extrasul de cont, document care în cazul contului "5311" este chiar Registrul de casă.
Acestea se pot lista zilnic sau la sfărsit de lună.
Se poate cere extras lunar pentru orice alt cont şi pentru orice lună din an.
  sus